Arrangementer

Ådalens sangkor synger Julen ind

 Ådalens sangkor synger julen ind Ådalens sangkor hører til i Aasted-Skærum-Kvissel pastorat og består af 25 sangere. Koret er et firstemmigt kor under ledelse af organist Knud-Erik Thrane. I år vil koret synge julen ind i to af pastoratets kirker.

 Julen vil, sædvanen tro, blive sunget ind i Skærum kirke, torsdag d. 30. november kl. 19.00, og i Aasted kirke, torsdag d. 14. december kl. 19.00. Disse aftener medvirker Ådalens sangkor, sognepræst Arne Holmgaard samt pianist og korleder Knud-Erik Thrane.

 Ådalens sangkor vil synge både kendte og ukendte julesange og salmer. Koret synger også for på indlagte fællessange.

 Der vil også være solistoptræden af nogle af korets medlemmer. Liturg begge aftener er sognepræst Arne Holmgaard. Velkommen til to skønne aftener som oser af jul, sangglæde og hygge. Der er fri entré.

Høstkoncert i Aasted kirke

 Torsdag d. 14. september kl. 19.00, synger Ådalens sangkor efterårets og høstens sange og salmer i Aasted kirke. Ådalens sangkor hører hjemme i Aasted pastorat og har eksisteret i 12 år. Koret er et voksenkor med 25 medlemmer og er under ledelse af Knud-Erik Thrane, som også denne aften vil underholde på både klaver og orgel.

  Der vil også blive lagt op til fællessange af årstidens sange og salmer.

  Glæd jer til en hyggelig, glad og musikalsk aften Aasted kirke.

Peter Hedegaard i Sognehuset

 Onsdag d. 20. september kl. 19.00 i Sognehuset, vil valgmenighedspræst Peter Hedegaard fortælle om ”Kristendommens betydning i dag.” ”Jeg vil gerne denne aften fortælle hvorfor kristendommen er mere vigtig end nogensinde. Ved at tage jer med på en rejse gennem kirkehistorien fra Jesu forkyndelse over Paulus og romerriget til middelalderen og senere fra Luther til vor tid, vil vi se på hvad der er så vigtigt ved kristendommen i en tid, hvor religionerne igen præger dagsordenen. Til slut eksempler fra vores egen tid med Erik Albæk Jensen og andre forfattere.”

  Peter Hedegaard er født i 1957 i Tolne. Student Hjørring 1977. cand. theol. i 1985 fra Århus Universitet. Sognepræst Dalum 1987-1998, højskoleforstander Ryslinge 1998-2005 herefter valgmenighedspræst i Holstebro.

Jazzkoncert i Kvissel kirke

 Søndag d. 30. april klokken 15.00 spiller det prisvindende århusianske jazzorkester Arosia lystigt op i Kvissel Kirke. Arosia er et af landets ældste jazzbands, men de er bestemt ikke tro over for en bestemt stilart. De spiller de numre der lige passer til humøret og situationen, og kaldes ofte Danmarks svar på Dutch Swing Collage Band!

 Arosia blev startet helt tilbage i 1958 af ganske unge musikere, der havde lysten og spillegejsten indenfor den traditionelle jazzgenre. På trods af snart 60 år på bagen, spiller jazzbandet stadig ungdommeligt swingende traditionel jazz i en skøn blanding af selvkomponerede numre af huskomponist Botha Christensen, jazzstandards fra Duke Ellingtons, Armstrongs og Jelly Roll Mortons repertoire og nyere ting; alt sammen introduceret med humor og højt humør af sprechstallmeister Per Vindum.

 I de senere år har orkestret desuden modtaget flere musik- og kulturpriser for de mange års virke på de danske jazzscener bl.a. Århus Amts Kulturpris og "Fatterprisen" fra Dansk Musiker Forbund. Tag med til en eftermiddag med festlig og fornøjelig jazz, der vil løfte taget på kirken! Entré: 50 ,-

Børnekoncert i Aasted kirke

Lørdag d. 25. marts kl. 14.00 er der børnekoncert i Aasted kirke med sanger Signe Højmark Thaarup og 5- mands orkester. Koncerten hedder ”En eventyrlig jordomrejse – En Aktiv Børnekoncert” med tekst og musik af Peter Lundgaard Jensen og Signe Højmark Thaarup. Tag med på en eventyrlig og musikalsk rejse rundt i alverdens lande, for at besøge verdens sejeste dyr. Vi besøger bl.a. kænguruerne og krokodillerne i Australien, girafferne i Afrika og isbjørnene i Grønland. Børn fra 3-8 år vil få mest ud af koncerten, men alle er velkommen. Tag forældre, søskende, venner og bedsteforældre med. Koncerten foregår i samarbejde med Ravnshøj skole, hvor børnene har lært alle sangene. Så kom og rejs verden rundt med os mens vi leger, hopper, danser, synger og spiller. Der er fri entré til koncerten.

Forårskoncert med Jens Christian Wandt

 Onsdag d. 15. marts 2017 kl. 19.00, synges foråret ind i Aasted kirke. Vi har været så heldige, at operasanger og entertainer Jens Christian Wandt har sagt ja til at lave en koncert i Aasted kirke.  

  Jens Christian Wandt vil blive akkompagneret af pianist Knud-Erik Thrane. Det vil blive en  hyggelig og professionel aften med koncert, sjove anekdoter og fællessang af forårets fantastiske sange og salmer.

  Der er fri entré til koncerten.

Knud Elmo Knudsen

  Mandag den 20. marts kl. 19.30 i Sognehuset Mandag den 20. marts kl. 19.00 i Sognehuset Aftenen er arrangeret af Danmissionskredsen og Menighedsrådet. Foredrag med missionær Knud Elmo Knudsen, Kipili, som er udsendt af Brødremenighedens Danske Mission, Christiansfeld.

  Han er hjemme på orlov og vil bl.a. fortælle om den nye kirke i Burundi samt de tiltag, der er gjort for evangelisation i D.R. Congo. Der vil også blive tid til at fortælle om den til tider spændte politiske situation og om, hvordan man som missionær forholder sig til denne virkelighed. Knud Elmo Knudsen blev udsendt første gang juni 1999 til Kipili, bådmission langs Tanganyikasøens kyst. Efterhånden er området udvidet. Drømmen er at nå søen rundt med evangeliet.

Foredrag med Flemming Jansen

 Onsdag d 11. januar kl. 19.00 er der foredrag i Sognehuset med fhv. lektor og borgmester i Pandrup kommune Flemming Jansen: ”Det Danmark, vore forfædre har bygget op – hvor er det på vej hen?” Flemming Jansen siger: ”Jeg vil kæmpe for et Danmark med sammenhængskraft, med rødderne til kristendommen intakt og for et åndeligt, religiøst og kulturelt fællesskab”

Ådalens sangkor synger julen ind

Ådalens sangkor synger julen ind

 Ådalens sangkor hører til i Aasted-Skærum-Kvissel pastorat og består af 30 sangere. Koret er et firstemmigt kor under ledelse af organist Knud-Erik Thrane. I år vil koret synge julen ind i alle 3 af pastoratets kirker.       

 Søndag d. 27. december kl. 15.00, vil koret synge en koncert i Kvissel kirke. Efter koncerten vil der være juletræstænding i Kvissel kl. 16.00 og efterfølgende blive serveret gløgg, kakao og æbleskiver på Kvissel station.

 Julen vil ligeledes, sædvanen tro, blive sunget ind i Skærum kirke, onsdag d. 30. november kl. 19.00, og i Aasted kirke, torsdag d. 8. december kl. 19.00. Disse aftener medvirker Ådalens sangkor, klarinettist Maika Wissing Nikolajsen, præst Erik Colding Thaysen og organist Knud-Erik Thrane. Ådalens sangkor vil synge både kendte og ukendte julesange og salmer. Koret synger også for på indlagte fællessange. Knud-Erik Thrane vil sammen med klarinettist Maika Nikolaisen, disse to aftener, spille både klassiske stykker såvel som populære julesange Liturg begge aftener er kirkens sognepræst Erik Colding Thaysen.

 En koncert og to skønne aftener som oser af jul, sangglæde og hygge. Der er fri entré.

Jørgen Pyndt i Sognehuset

Onsdag d. 16. november kl. 19.00, kan vi møde journalist Jørgen Pyndt i Sognehuset i Ravnshøj Foredraget hedder ”Fra bondedreng på Lolland til journalist i Nordjylland” og handler om hans liv og arbejde på Tv2 nord. 

 Jørgen Pyndt, kendt fra TV2/Nord, fortæller træk fra et spændende liv i mediernes verden. Det stod ingen steder skrevet, at Jørgen Pyndt skulle blive journalist. Men sådan gik det – selvom der ikke var tradition for at vælge den slags ”mærkelige” leveveje i det lollandske bondesamfund, som han voksede op i lige efter 2. verdenskrigs afslutning. Men en ubændig trang til at fortælle gode historier og beskrive samfundet omkring sig førte altså ind i journalistikkens forunderlige verden.

 Efter realeksamen kom Pyndt i mesterlære på Lolland-Falsters Folketidende, og da elevtiden var overstået gik turen til Aalborg og et job på det daværende Aalborg Stiftstidende. I 1975 blev avisen og tryksværten skiftet ud med mikrofonen og sendefrekvenserne, da Jørgen Pyndt tiltrådte et job som reporter på Nordjyllands Radio. Her endte han som programchef, inden han i slutningen af 90´erne skiftede til TV2/Nord for at arbejde som redaktionssekretær og studievært – og endte som nyhedschef på den regionale TV-station.

 De seneste år har Jørgen Pyndt – sammen med forfatteren og højskolemanden Bjarne Nielsen Brovst – lavet op mod 100 kulturprogrammer i den populære serie ”En God Historie”. Alt dette, og mere til, fortæller Jørgen Pyndt om i sit foredrag ”Fra bondedreng på Lolland til journalist i Nordjylland”, når han gæster Sognehuset i Ravnshøj.

Familien Arenfeldt og Aasted kirke

 Onsdag den 12. oktober kl. 19.00 2016 i Sognehuset, vil arkivar Erik Christensen fortælle om Aasted kirkes tidligere ejerforhold og om: ”Knivholts ejere med patronatsret til Aasted kirke” deriblandt Rosborg, som flyttede de jordiske rester af familien Arenfeldt fra kapel til jorden under obelisken, som er opført syd for kirken i 1865. Obelisken er nedtaget og under renovering og forventes snart at vende tilbage til sin plads.

Foredrag i sognehuset

  Onsdag d. 21. september kl. 19.00 i Sognehuset i Ravnshøj, vil forfatteren Iben Krogsdal og hendes mand præsten Morten Skovsted holde et debatskabende og øjenåbnende dobbeltforedrag om livets store spørgsmål.  

  De repræsenterer hver deres livsanskuelse/verdensbillede og giver på den måde tilhørerne chancen for at overveje, hvor de selv står. Der er fri entre til dette spændende foredrag, hvor der også vil blive serveret kaffe og kag á kun kr. 20,-.

 

 

Høstkoncert i Aasted kirke

  Torsdag d. 15. september kl. 19.00 afholdes høstkoncert i Aasted kirke. Det bliver en jazzaften med temaet: ”Tro kærligheden – kærligheden tro” Der vil blive mulighed for at synge med på kendte sange og salmer, som blot er omarrangeret til jazz af den kendte musiker Jens Nørholm fra Hjørring.

  Jens Nørholm er en af landets allerbedste jazzpianister og har til dagen samlet et band bestående af de meget erfarne musikere: vokal: Karen Grarup, saxofon: Uffe Marcussen, piano: Jens Nørholm, bas: Albert Østergaard og trommer: Claus Winther. Jens Nørholm har yderligere komponeret et stykke for kirkeorgel og orkester, og orglet vil her blive håndteret af kirkens organist, Knud-Erik Thrane.

  Ådalens Sangkor medvirker og synger et par af deres høstsange samt synger med Jens Nørholms kvintet Endvidere til selve dagen har Jens Nørholm komponeret tekst og musik til en ny salme, som har titlen ”Gennem solstrejf”. Der er fri entré til denne gennemmusikalske og hyggelige høstkoncert i Aasted kirke.

Forårskoncert i Aasted kirke

  Torsdag d. 19. maj 2016 kl. 19.00 er der forårskoncert i Aasted kirke med Ådalens sangkor og Åsted ungdomskor. Korene synger nye sange, som de indøvet i løbet af året. Der vil denne aften også være solistoptræden ved medlemmer af såvel voksenkoret som ungdomskoret. 

  Aftenen byder også på fællessang, hvor vi tager nogle af sommerens skønne salmer i forskud. 

 Begge kor er under ledelse af organist Knud-Erik Thrane, som bl.a. også denne aften vil spille et par stemningsfulde stykker på kirkens fine orgel.

  Glæd jeg til denne musikalske og glade koncert i Aasted kirke. Der er fri entré ved koncerten.

Jazzkoncert i Kvissel kirke

  Søndag d. 1. maj april 2016 kl. 15.00 er der koncert i Kvissel kirke med Jazzpiloterne. Orkestret består af en bundsolid rytmegruppe tilsat 3 blæsere, fra henholdsvis ”Arosia” og ”Bourbon Street Jazzband”. '

  Stilen er swingende og velarrangeret glad jazz. En medrivende sceneoptræden, der mellem numrene, krydres med anekdoter og interne, kærlige drillerier, sikrer et godt tag i publikum.

Per Hvalkof i Sognehuset

Så er der igen foredrag i Aasted-Skærum-Kvissel pastorat. Denne gang er det major Per Hvalkof, som vil fortælle, i ord og billeder, om sin tid på kostskole i England og ligeledes om sine oplevelser på den kendte danske kostskole, Herlufsholm. Foredraget foregår i Sognehuset i Ravnshøj onsdag d. 13. Januar 2015 kl. 19.00.


Steen Kaalø i Præstegården

Onsdag d. 18. november 2015 kl. 19.00 kommen Sten Kaalø til Aasted præstegård: Sognepræst og forfatter Steen Kaalø "Fra kartoffelskræller til salmedigter" – med indlagte sange/salmer.

 Steen Kaalø er frimenighedspræst i Bovlund i Sønderjylland. Det, de fleste nok først og fremmest kender Steen Kaalø for, er hans digte og salmer. F.eks. er salmebogens nr. 70: ’Du kom til vor runde jord’ skrevet af ham. 

 Sten Kaalø har skrevet 40 digtsamlinger, romaner, børnebøger, skuespil, radio- og tv-spil ligesom han selv har virket som skuespiller.

 Sten Kaalø skriver: ”Det har altid været en lystfølelse for mig at skrive. Jeg opdagede, at når jeg var meget begejstret eller ked af det, så kunne jeg sætte det på papir, og det var næsten som om, der kom svar tilbage fra papiret. Min far døde, da jeg var fire år, og der var noget, der ikke blev talt om i min familie. Ordene kom til at sidde indenfor og ikke udenfor på mig. Jeg skrev taler og rejste mig op i familien og læste op af manuskriptet. Og da de voksne ikke skældte mig ud og sagde, at jeg var en stor idiot, ja så blev jeg ved”,


Sognepræst Westergaard-Nielsens børn

Onsdag d. 16. september kl. 19.00 kommer tidligere sognepræst Westergaard Nielsens tre børn Julie, Jes og Karen til Aasted præstegård og fortæller om deres barndom og ungdom i præstegården:

"Glimt fra en barndom i Aasted præstegård i 40-erne og 50-erne"

 

 

Arkiv med tidligere arrangementer

Forårskoncert i Aasted kirke

 Torsdag d. 18. maj kl. 19.00 2017 er der forårskoncert i Aasted kirke med Ådalens sangkor og Åsted ungdomskor. Korene synger nye sange, som de har indøvet i løbet af året. Der vil denne aften også være solistoptræden ved medlemmer af korene. Aftenen byder også på fællessang af forårets skønne sange og salmer. Begge kor er under ledelse af organist Knud-Erik Thrane, som udover at lede og akkompagnere korene, også vil spille en af sine kendte improvisationer på kirkens skønne orgel, og denne gang over Kom maj du søde milde. Glæd jeg til denne musikalske og hyggelige koncert i Aasted kirke. Der er fri entré ved koncerten.

Foredrag med Erik Svendsen

Kunstner Erik Immanuel Svendsen, Strandby, kommer til Sognehuset onsdag d. 15. februar kl. 19.00 2017: ”Hvorfor er man, som man er”? Her vil han fortælle om sin barndom, kunst, rejser og det store maleri, som han har skænket til Sognehuset.

 Erik Svendsen har lige siden barndommen i Aasted vidst, at han ville male, og se hvad han kunne skabe med en pensel. Helt fra start har det stået klart for ham, at det var det kristne budskab, der skulle males.

Kyndelmisse i Aasted kirke

 Søndag d. 5. februar 2017 kl. 19.00 fejres Kyndelmisse, lysets fest, i Aasted kirke. Kyndelmisse er en markering af dagen dagen, hvor halvdelen af vinterhalvåret mellem den 1. november og den 1. maj er gået. I Aasted kirke fejres Kyndelmisse med en lys og musikfest. I år er vi så heldige, at få besøg af flere spændende musikalske gæste.

 Først kan nævnes Rebild Rokoko trioen. Til daglig optræder de tre musikere i helt andre sammenhænge. Tine Lilholt spillede i en lang årrække fløjte hos Lilholt Band. Nils Torp fra popduoen Souvenirs udskifter i Rokoko-sammenhæng tangenterne med en cello. Og violinisten Klaus Pindstrup er klassisk uddannet og mest kendt som Rebild-spillemand. Når de tre optræder sammen, spiller de rokokomusik. Let og lys underholdningsmusik, som den lød ved 1700-tallets hoffer. Musik, som lader tankerne glide ind i en enklere og mere ukompliceret tid. Aftenens program omfatter blandt andet en musik C. Ph. E. Bach, Haydn og den lidt mere ukendte Asplmayer.

 Dernæst er vi stolte af, at Lise Robenhagen Hjørne har sagt ja til at synge for os denne aften. Lise Robenhagen er 20 år og fra Strandby og tidligere elev i Den Kommunale Musikskole. Lise er nu elev i klassisk sang på MGK og ligeledes optaget på Kirkemusikskolen, hvor hun vil blive uddannet til kirkesanger. Lise Robenhagen vil blandt andet synge sange af J. S. Bach og Andrew Lloyd Webber og også synge for på aftenens fællessange. Lise har en smuk og unik sangstemme og vil blive akkompagneret af Rebild Rokoko Trio og pianist Knud-Erik Thrane.

 Organist Knud-Erik Thrane vil denne aften også spille et klassisk stykke på kirkens fine orgel. Læsninger denne aften vil blive foretaget af Erik Colding Thaysen. Glæd jer denne musikalske og stemningsfyldte aften i Aasted kirke, hvor klassisk musik, musical og pop møder hinanden i én skøn og professionel forening.

Ole Hartling

 Onsdag d. 18. februar 2015 kl. 19.00 i præstegården.

 Overlæge på Vejle Sygehus, tidligere medlem af Etisk råd og søn af Poul Hartling:

 Etik er valget af det gode – det er en af definitionerne på etik. Dette valg kan være resultatet af overvejelser om at ”rangordne det gode”, idet vi ønsker at sætte ”det gode” i relation til ”det absolut gode”. For eksempel kan jeg fravælge det gode, som er at tale sandt, og vælge det i sig selv mindre gode at lyve, hvis jeg herved opnår det overordnet gode. I livet prøver vi at vælge rigtigt, og generelt søger vi at nå frem til nogle principper for, hvordan det bedste fremmes godt og det gode fremmes bedst. – Det ligger nær at sige, at det overordnet gode finder vi frem til ved at ”lade kærligheden råde”. Men kærligheden er efter sit væsen større end vore regnestykker om godt og mindre godt.  

Rikke Nielsen

 Onsdag d. 21. januar kl. 19.00. ”Hvad er det, du har på halsen?” spørger Rikke Nielsens kæreste en dag. Den aalborgensiske håndboldspiller står midt i en voldgiftssag mod sin tidligere klub Aalborg DH, hun er gravid og har et bryllup at planlægge, så knuden skal bare ikke være noget.

 Men knuden er kræft, barnet, Rikke Nielsen føder, har Downs syndrom, og den gyldne håndboldkarriere viser sig fra sin mest barske side. Alt bliver vendt op og ned i den tidligere landsholdsspillers liv.  I bogen ”Til sidste fløjt ” fortæller Rikke Nielsen sin både barske og livsbekræftende historie om kræfthelvedet og tilværelsen med sit barn, Magda, med Downs, men også om håndboldkarrieren med ”guldpigerne” på landsholdet og som udlandsprof i HC Leipzig, men især i Aalborg DH, hvor lokale pengemænd i begyndelsen af det nye årtusind forsøgte at skabe et professionelt storhold med internationale stjerner. Et håndboldeventyr, der handlede om ambitioner, men også om kold kalkulation, og som endte galt. I modsætning til Rikke Nielsens tilværelse, som kom på ret køl igen efter den megen modgang.  ”Til sidste fløjt ” er en sjælden bog om dansk kvindehåndbold på vrangen og et modigt personligt vidnesbyrd om tage ved lære af livet: At det ikke handler om at være den bedste og yde den perfekte præstation, men derimod om at være til stede her og nu. Og nyde hverdagens små og store sejre. 

Syng julen ind i Skærum og Aasted

Sædvanen tro vil julen blive sunget ind i Skærum og Aasted kirker. Ådalens sangkor, sognepræst Erik Colding Thaysen og organist Knud-Erik Thrane deltager. I begge kirke vil Per Iversen også deltage på sin trompet..

Skærum kirke Onsdag d. 3. december kl.19.00

Aasted kirke Torsdag d. 11. december kl. 19.00.

Med kaffe i præstegården efter arrangementet i Aasted kirke.

Syng julen ind

 Ådalens sangkor hører til i Aasted-Skærum-Kvissel pastorat og består af 30 sangere. Koret er et firstemmigt kor under ledelse af organist Knud-Erik Thrane. I år vil koret synge julen ind i alle 3 af pastoratets kirker.

 Søndag d. 29. december kl. 15.00, vil koret synge en koncert i Kvissel kirke.

 Efter koncerten vil der være juletræstænding i Kvissel kl. 16.00 og efterfølgende blive serveret gløgg, kakao og æbleskiver på Kvissel station. Julen vil ligeledes, sædvanen tro, blive sunget ind i

Skærum kirke, onsdag d. 2. december kl. 19.00.

Aasted kirke, tirsdag d. 8. december kl. 19.00.

 Disse aftener medvirker Ådalens sangkor, trompetist Per Iversen, præst Erik Colding Thaysen og organist Knud-Erik Thrane. Ådalens sangkor vil synge både kendte og ukendte julesange og salmer. Koret synger også for på indlagte fællessange.

 Knud-Erik Thrane vil sammen med trompetist Per Iversen, disse to aftener, spille både klassiske stykker såvel som populære julesange Liturg begge aftener kirkens sognepræst Erik Colding Thaysen. En koncert og to skønne aftener som oser af jul, sangglæde og hygge. Der er fri entré.

USA i autocamper

Onsdag d. 12. november kl. 19.00 i Aasted præstegård møder vi Eliza og Jørgen Nabe, som vil fortælle om deres rejse gennem USA. Foredraget er med billeder og en mindre film, som beskriver en ferierejse i en autocamper i 2013 fra San Francisco i vest til Boston og New York i øst. Turen over kontinentet varede 3 uger og vi fortæller om livet i en camper om naturen og kulturen, vi møder.

Foredrag om Cambodia

En fantastisk rejse til Cambodia.

Onsdag d. 15. oktober kl. 19.00 i Præstegården.

Kom og hør Claus Birkbak, 28 år og Kathrine Ledet Hansen 25 år fortælle om deres tre ugers rejse til Cambodia i 2009. Rejsen var arrangeret i et samarbejde mellem Abildgårdkirken og Danmission. Turen gik til Abildgårdkirkens venskabsmenighed i en lille landsby i distriktet Preah Sdach i det sydlige Cambodia, hvor vi bl.a. underviste i engelsk, og fulgte Danmissions udviklingsprojekt i området.