Klik for større billeder

Astrid Hartvig i Sognehuset

Onsdag d. 25. oktober kl. 19.00 2017 i Sognehuset, får vi besøg af tidligere højskolelærer og gymnastik leder Astrid Hartvig. Temaet for aftenen er ”Sang, musik og livsfortælling.

Der vil blive sunget og spillet, og Astrid Hartvig vil blandt andet fortælle om sine jordomrejser med Flensted Jensens gymnastikhold.

Luthers Käthe i Sognehuset

Tirsdag d. 21. november kl. 19.00 i Sognehuset. En levende og vedkommende forestilling om den unge nonne, Katharina, som flygter fra klostret, da hun hører om Luther.

Dette er historien om en kvinde, der som ganske ung nonne modigt begiver sig ud i en ukendt verden og vokser med de krav, hun møder som Luthers hustru, som moder og ikke mindst som den, der styrer hus og en husholdning, der giver økonomiske udfordringer. Katharina von Bora er ikke nogen hvem som helst, men en smuk, begavet kvinde, der med opfindsomhed og styrke står for det Lutherske hus.

At se reformationen og Martin Luther gennem en kvindes øjne er det bærende i monologen, der også lader ane, hvilken vidtrækkende betydning reformationen fik tværs over landegrænser, over århundreder og ind i vores tid.  Merete Arnstrøm , som er skuespiller, cand. theol. og tidligere sognepræst, spiller Käthe og stykket er instrueret af skuespiller og instruktør Mogens Pedersen, som også er tidligere chef for Ålborg teater.

Sognehuset indviet.

Biskoppen indviede Ravnshøj sognehus. Dagen for indvielse af Ravnshøj sognehus blev en fantastisk dag, med en overvældende deltagelse. Begivenheden startede med en både festlig og højtidelig gudstjeneste i Åsted kirke, forrettet af Biskop Henning Toft Bro. Efter gudstjenesten gik turen til Ravnshøj sognehus, hvor Biskoppen klippede den røde snor til sognehuset Menighedsrådet var vært ved spisningen. Foruden spisning var der underholdning ved Åsted ungdomskor. Pastoratets kirkesanger og organist: Signe Højmark og Knud Erik Thrane sang og spillede også. Lokalerne fremstår smukke og tiltalende, klar til flittigt at blive brugt.

Sognehuset i Ravnshøj

Sognehuset i Ravnshøj er ejet at Aasted pastorat og ligger på Ravnshøjvej 150. Huset benyttes bl.a. til konfirmander, minikonfirmander og Aasted ungdomskor. Vi glæder os til fremover også at se huset benyttet til foredrag, koncerter, gudstjenester osv.

Sognehuset blev indviet søndag d. 26. oktober af Biskop Henning Toft bro.

Arrangementer i Sognehuset (Arkiv)

Provst Viggo Ernst Thomsen i Sognehuset

Provst Viggo Ernst Thomsen vil denne spændende aften tale over emnet: ”Det koger af kraft i mit mod”   Hvordan kan man styrke sit livsmod og sin livsglæde ? Viggo Ernst Thomsen blev pr. 1. august 2015 ansat som sognepræst i Sæby Pastorat og provst for Frederikshavn Provsti. Han er 58 år, uddannet lærer i kristendomskundskab og musik på Hjørring Seminarium i 1981 og blev siden uddannet cand. pæd. i kristendomskundskab og religion på Danmarks Pædagogiske Universitet i 1992. Viggo Ernst Thomsen har ligeledes sidefag i filosofi fra Århus Universitet i 2005. Han var konstitueret sognepræst i Bangsbostrand Sogn 2007-2009, og blev fuldtidsansat præst 1. februar 2012.

Else Højvang

Mandag den 7. september kl. 19.30 i Sognehuset: Afrika før og nu. Mød Else Højvang, der i over 25 år har været udsendt for Danmission til kirken i det nordlige Tanzania. Hun fortæller om udviklingen i samfund og kirke ledsaget af billeder på Power Point. Aftenen er et fællesmøde med menighedsrådet og indre mission. Kaffen koster 40 kr. og beløbet vil gå til Danmission.